Overklassekampen

* Sosialdemokratiet har skapt et monster.

Hans Petter Sjøli

Det er ikke ofte jeg må stoppe bilen for å holde en tirade med trønderske kraftuttrykk absolutt ikke ment for små barneører. Men sist lørdag klarte jeg ikke å holde igjen. Mens kone og barn var i butikken, ble jeg sittende igjen i bilen, surfende på min eminente iPad. Via Facebook ble jeg oppmerksom på forlegger Anders Hegers kommentar «Hva skal vi med verden – og hva skjer med Norge» i Dagsavisen.
Jeg ble bister.
Da familien var tilbake i bilen og vi var på vei, klarte jeg ikke å holde igjen. Ja, UP, jeg stanset bilen før jeg satte i gang.
Ikke fordi jeg i sak er så uenig med Heger, som var i harnisk over behandlingen av papirløse innvandrere, men på grunn av det underliggende premisset hans: At Norge anno 2011 er blitt et drittland.
Det er mulig jeg leste Heger slik Geert Wilders leser Koranen, men jeg følte en sitrende glede av en liten leserbemerkning i kommentarfeltet under teksten hans: «Hver eneste lørdag får Anders Heger boltre seg over en helside med sure oppgulp over Norge og nordmenn; bortskjemte, egoistiske, ekle, fulle av fordommer, kyniske, rasistiske, selvgode, selvsentrerte, skittviktige, trangsynte og uhøflige.»
Det har tilsynelatende gått til helvete med solidariteten i Norge. Vi lar stakkars svensker pelle bananene våre. Vi er «beruset av penger og selvnyteri», ifølge Heger.
Som selv ikke rammes av karakteristikkene, til tross for millioninntekt, pent hus på Oslos allerbeste østkant og privilegert familiebakgrunn.
Folket, den gemene hop, derimot, med Ap (som egentlig «mener-det-samme-som-Frp», ifølge Heger) som klakør, er det langt verre med. Sosialdemokratiet har skapt et monster.

Side 3-petit
VG 18/02

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

2 kommentarer

 1. [...] This post was mentioned on Twitter by Aslak Nore and Dagfinn Nordbø, Sjetil Wahlstavehd. Sjetil Wahlstavehd said: RT @aslaknore: @RettepSnah disser @andersheger. http://bit.ly/eWOsyt En fornøyelig liten tirade. [...]

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 2. Hvorfor blir Hegers journalistikk subsidiert, mens document ikke har sjans i havet til å få pressestøtte? Er ikke formålet med pressestøtten å skape en differensiering?

  Det som mangler her er ikke SV: http://www.journalisten.no/story/57684
  Det er noe annet som mangler.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  hvorfor - 8. mars, 2011 at 17:00

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00